Laadpaal defect of last van een vervelende storing? Geen stress! Laadpaaldokter.com geeft hulp & support op een groot aantal fabrikanten van slimme laadpalen op de markt. De fabrikanten waarmee we de meeste ervaring hebben zijn Alfen, Wallbox, EVBox (G4), Zaptec, Myenergi, Ecotap, ALPEV, Seijsener en EVHUB laadpunten. Staat uw fabrikant er niet tussen? Neem contact met ons op en wie weet kunnen we u alsnog helpen.

Wij helpen u snel weer op weg

Waar wij voor staan? Snelle en goede service en onderhoud voor uw laadpaal, laadpalen of laadplein. Merkonafhankelijk en snelle service. Ook bieden we tijdelijke vervanging van uw laadpaal aan bij grotere problemen en/of schade. Zo komt u niet stil te staan.

Configuratie van uw laadpaal of laadplein

Hulp nodig bij het instellen van active load balancing of het kunnen laden op uw eigen zonnestroom? Of overal inzicht in uw laadsessies en eventuele automatische verrekening hiervan via een online backoffice? Ook voor het configureren van uw laadpaal staan we voor u klaar. Zowel voor een enkele (thuis)laadpaal tot volledige laadpleinen met energiemanagementsystemen (EMS) en Smart Charging oplossingen.

Is een online backoffice noodzakelijk?

Vaak krijgen we de vraag of een backoffice noodzakelijk is voor het gebruik van een laadpaal. Het simpele antwoord is nee. Een laadpaal kan altijd stand-alone werken, zonder enige tussenkomst van een online backoffice. Het gebruik van Plugfuse online backoffice brengt wel veel gemakken én extra services met zich mee, waaronder:

Service en support op afstand
Wanneer een laadpaal gekoppeld is aan een online backoffice, is het mogelijk om service op afstand uit te voeren aan het laadpunt. Denk hierbij aan software-updates, maar ook hulp bij een vastzittende laadkabel of wanneer de laadpaal in storing staat of uw laadpaal defect is. Dit is dan op afstand uit te lezen en vaak ook direct al op te lossen zonder dat een monteur in zijn auto hoeft te stappen!

Automatische verrekening van laadsessies
Ook kan via een online backoffice het uitbetalen van betaalde laadsessies, bijvoorbeeld door bezoekers van jouw bedrijf of personeel, geheel geautomatiseerd en fiscusproof plaatsvinden. Iedere maand ontvang je een vergoedingsfactuur met de geladen stroom tegen het door jouw ingestelde tarief en wordt dit aan je uitgekeerd. Dat is nog eens handig toch?!

Bepaal wie toegang heeft tot jouw laadpaal of laadplein
Nog een groot voordeel van het gebruik van onze online backoffice is het gebruik van toegangsgroepen. Een toegangsgroep bepaalt wie wel en niet kan laden bij jouw laadpaal of laadplein. Zo voorkom je dat je laadpaal bezet is als je zelf wilt laden.

Nóg snellere service
Doordat we real-time inzicht hebben in de status van de laadpaal, zijn we in staat om nóg sneller en gerichter service te verlenen bij storingen of defecten. Onze backoffice stelt ons namelijk in staat om proactief storingen te kunnen detecteren en deze ook snel op te kunnen lossen, maar bijvoorbeeld ook logs van een laadpunt al op voorhand uit te lezen om een goede diagnose te kunnen stellen.